Zoeken Zoek
De Grote Kerk op de Markt domineert het beeld van het centrum. De kerk fungeert voor toeristen als oriëntatiepunt en voor gelovigen als godshuis. Dertienhonderd jaar geleden al stond ongeveer op dezelfde plek al een klein, houten kerkje...
Het Holy Ziekenhuis deed drieënveertig jaar dienst en speelde een grote rol in het leven van de inwoners van Vlaardingen en directe omgeving. De vreugde van een geboorte, het verdriet om een gestorven geliefde of de blijdschap die de genezing van een dierbare teweegbracht, wie heeft hier niét mee te maken gehad? De naam ‘Holy Ziekenhuis’ roept dan ook ongetwijfeld bij menigeen de nodige herinneringen op.
De executie van de vijftien Geuzen en de drie Februaristakers op 13 maart 1941 op de Waalsdorpervlakte is bij veel mensen wel bekend. Maar daar begint én eindigt het verhaal van de ‘Achttien dooden’ niet.
De Broekpolder is een circa 400 hectare groot recreatiegebied gelegen aan de noordwestzijde van Vlaardingen. Ooit bestemd voor woningbouw, biedt de polder tegenwoordig de bewoners uit de regio volop gelegenheid om zich in de buitenlucht te ontspannen. Het recreatiegebied wordt dan ook intensief gebruikt door wandelaars, fietsers, joggers, ruiters, wielrenners, mountainbikers, golfers en watersporters. Kinderen kunnen lekker ravotten in het Klauterwoud.
In 2013 ontving de stadsarcheoloog een telefoontje van de eigenares van lampenwinkel L'Interieur De Bon Goût op de Markt 1 in Vlaardingen. Ze vertelde dat ze al ongeveer 25 jaar een mes en een dolk in haar bezit had. De wapens waren gevonden net onder de vloer in de keuken...
In 1950 startte met de bouw van een zogenaamde 'Finse Panagroschool' de geschiedenis van de Dr. H. Bavinckschool in Vlaardingen.
De geschiedenis van de wijk Holy is nauw verbonden met de geschiedenis van de voormalige heerlijkheid en ridderhofstad Holy. De ridderhofstad, gelegen aan de Holyweg in de Holiërhoekse en Zouteveense polder onder Vlaardinger-Ambacht, was het centrum van de heerlijkheid.
Locatie stoeptegel met QR-code: Dijksteeg
Jarenlang was de meubelfabriek van Bram Sprij, gevestigd in drie monumentale panden aan de Westhavenkade een begrip. Maar zijn deze panden ooit als meubelfabriek gebouwd?