Over ons

Welkom op Geschiedenis van Vlaardingen! Deze site is een intiatief van het team Kunst, Cultuur en Erfgoed van de gemeente Vlaardingen. Wij zijn professionals en vrijwilligers die gek zijn op Vlaardings erfgoed en kunst. Ons team werkt met veel plezier samen met collectiehouders in onze stad, maar draagt zelf ook zorg voor een aantal gemeentelijke collecties.

Voor ons is het belangrijk dat iedereen kan kijken naar, genieten van en onderzoek doen naar het erfgoed en de kunst waar wij dagelijks mee mogen werken. Deze website geeft jou een kijkje in de collecties waar wij (mee) zorg voor dragen. Op dit moment vind je hier stukken uit de collecties archeologie, bouwhistorie, kunst, stadsarchief en verhalen en legenden. Net zoals we dat in de praktijk doen, proberen we ook hier de verschillende collecties zoveel mogelijk met elkaar te verbinden.

De Vlaardingse erfgoed- en kunstcollecties zijn zo omvangrijk, dat wij hier maar een selectie aan jou kunnen laten zien. Achter de schermen zijn wij echter druk bezig met het onderzoeken, beschrijven en fotograferen van nieuwe stukken. Hierdoor kunnen wij regelmatig nieuwe items toevoegen aan de website. Op de homepage zetten we nieuwe verhalen en collectiestukken voor jou in de schijnwerpers. Via Twitter (@OverVlaardingen) en Facebook (facebook.com/OverVlaardingen) houden wij je op de hoogte van alle nieuwtjes. Volg dus onze kanalen of kom snel eens terug een kijkje nemen op de site.

Wat mag je doen met...

de teksten

Er rust geen auteursrecht op de verhalen, beschrijvingen en feitelijke gegevens die je vindt op Geschiedenis van Vlaardingen. Je mag de teksten voor alle doeleinden gebruiken of er afgeleide werken van maken, zolang je Geschiedenis van Vlaardingen vermeldt bij hergebruik. Delen doe je ook onder dezelfde voorwaarden als dat wij doen.

De enige uitzondering zijn werken die als pdf beschikbaar worden gesteld op de site. Daar rust vaak wel auteursrecht op. De rechthebbende en wat je met het werk mag doen, staat steeds duidelijk in het document vermeld. Deze teksten mag je dus niet zondermeer hergebruiken.

de afbeeldingen

Tenzij anders vermeld (©), mag je de beelden op de site voor alle doeleinden gebruiken of er afgeleide werken van maken. De enige voorwaarde is dat je de vervaardiger en de bron vermeldt. Voor beeldmateriaal dat gebruikt wordt in de verhalen, staat de vervaardiger en bron in het bijschrift van de afbeelding. Voor beeldmateriaal uit de collectie, staat de vervaardiger bij 'maker' en de bron bij 'instelling'.

De afbeeldingen op de site hebben een lage resolutie. Als de vervaardiger/ copyrighthouder dat toestaat, kunnen wij een afbeelding digitaal en kosteloos aan jou beschikbaar stellen in een hogere resolutie. Neem hiervoor contact met ons op: info@geschiedenisvanvlaardingen.nl.