Direct naar navigatie

Koningin Wilhelminahaven met kantoor van de Doggermaatschappij

Door: Museum Vlaardingen, Periode: 1900 - heden, Thema's: Cultuur en vermaak

Berend Suringh was één van de deelnemende kunstenaars aan de grote schilderijententoonstelling , de paletmanifestatie, die in 1954 in Vlaardingen werd georganiseerd. Zijn inzending was dit olieverfschilderij van de Koningin Wilhelminahaven met een aantal loggers en het kantoor van de Doggermaatschappij.

koningin Wilhelminahaven met kantoor Doggermaatschappij              Berend Suringh (1903 – 1982) kreeg zijn opleiding aan de Haagse Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Aanvankelijk werkte hij in de sleepvaart en schilderde alleen in zijn vrije tijd. Vanaf 1947 werd hij beroepskunstenaar. Hij was voornamelijk werkzaam in en om Rotterdam (1941-1972) en daarna in Schoonhoven waar hij in 1982 overleed.

Suringh schilderde havens, stillevens en landschappen. Dit olieverfschilderij toont de Koningin Wilhelminahaven met een aantal loggers en het kantoor van de Doggermaatschappij, directie A. Hoogendijk. De kleuren zijn overwegend blauw en groen. Het kantoor is echter vrij licht geschilderd waardoor het opvalt. Het schilderij hing dan ook, voordat het in bezit kwam van Museum Vlaardingen, in de directiekamer van de Doggermaatschappij

Reacties