Direct naar navigatie

Het Buizengat in Vlaardingen, 1959, L.Droppert

Door: Museum Vlaardingen, Periode: 1950 - heden, Thema's: Handel en industrie

Een blik op het Buizengat anno 1959 door de ogen van L. Droppert. Dit olieverfschilderij van de bekende Vlaardingse kunstenaar Leen Droppert hangt aan de schilderijenwand in Museum Vlaardingen. Te zien zijn een havenkraan en een elevator. Rechts op de scheepshelling, van vermoedelijk A. de Jong, een schip. Voor de werf ligt een binnenvaartuig in het water.

olieverfschilderij van Leen Dropper, het BuizengatAan de schilderijenwand in Museum Vlaardingen hangt dit fraaie schilderij van Leen Droppert. Te zien is een deel van het Buizengat in Vlaardingen anno 1959. Aan het Buizengat waren destijds een aantal havenbedrijven en scheepswerven gevestigd. Links zijn een havenkraan en een elevator te zien. Rechts op de scheepshelling, van vermoedelijk A. de Jong, een schip. Voor de werf ligt een binnenvaartuig in het water. 

Leen Droppert (Vlaardingen 1930) is een bekende en veelzijdige kunstenaar. Droppert begon zijn carrière als kunstenaar door het bezoeken van de Amsterdamse Grafische School alsmede in de avonduren de Kunstacademie in Rotterdam. Vanaf begin jaren '50 is Droppert werkzaam als beeldend kunstenaar en ruimtelijk vormgever. Hij ontving  verschillende prijzen, zoals de Willink van Collenprijs en de Paul Tetar Elven Award. Droppert's werk behoort tot de figuratieve en abstracte kunst.

Geuzenmonument aan de Markt in VlaardingenEén van zijn bekendste werken is het Geuzenmonument aan de Markt in Vlaardingen ter herinnering aan de Geuzengroep , de eerste verzetsgroep tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarvan 15 leden samen met 3 februaristakers in 1941 werden gefusilleerd.Hommage aan de Zeilvaart, L.Drppoer

Naast dit bekende monument sieren nog veel van zijn werken de openbare  ruimte zoals dit Hommage aan de Zeilvaart aan de Maasboulevard in Vlaardingen.

Reacties