Direct naar navigatie

Monumenten

Aantal resultaten: 1 - 10 van de 28

 
 1. Het onderduikgeversmonument aan de Waag (2002)

  Het onderduikgeversmonument aan de Waag (2002)

  Elk jaar gaat in de maand maart terecht veel aandacht naar het Vlaardingse Geuzenmonument (1983). Veel minder bekend, maar zeker niet minder belangrijk, is het Onderduikgeversmonument dat slechts enkele meters van dat Geuzenmonument verwijderd is.

   
 2. Restauratie uithangbord 'De hopende zeeman'

  Restauratie uithangbord 'De hopende zeeman'

  In 2017 schonken Joop en Mietje Stigter een indrukwekkend houten uithangbord aan de gemeente Vlaardingen. 'De hopende zeeman' had meer dan tachtig jaar de gevel van hun pand aan de Hoogstraat 205 gesierd. Ondanks de goede zorgen van Joop en Mietje, hadden weer en wind in al die jaren hun tol geëist...

   
 3. Programma Open Monumentendag vrijdagavond

  Programma Open Monumentendag vrijdagavond

  Nieuw dit jaar is een voorprogramma Open Monumentendag op de vrijdagavond! Op 9 september 2016 trapt de Open Monumentendag af met een bijzondere avond die in het teken zal staan van het icoon van de trekvaart. Vanaf 19.00 uur vindt er in het centrum van Vlaardingen, ter hoogte van de Gedempte Biersloot en het Veerplein een kleine happening/straattheater plaats. U ben van harte uitgenodigd om te komen kijken.

   
 4. Schuite-krant

  Schuite-krant

  De geschiedenis over de aanleg van de trekvaartroute van Delft naar Vlaardingen en Maassluis is reeds door de heer Moerman uitgezocht. Ter aanvulling op dit rapport heeft mevrouw Van den Bulk onderzocht hoe de trekvaartverbinding in Vlaardingen functioneerde. Waar vertrokken de trekschuiten? Welke bedrijven en personen maakten gebruik van de trekvaartverbinding? En wanneer hield deze verbinding eigenlijk op? Een samenvatting van het rapport leest u in de Schuite-krant.

   
 5. Klassendag Open Monumentendag

  Klassendag Open Monumentendag

  Tijdens de Klassendag maken kinderen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs kennis met erfgoed in Vlaardingen. Het doel is om hen het thema van de Open Monumentendag, Iconen & Symbolen, te laten beleven door verschillende activiteiten en het bezoeken van monumentale locaties.

   
 6. Programma Open Monumentendag zaterdag

  Programma Open Monumentendag zaterdag

  Zaterdag 10 september zijn er in Vlaardingen tijdens de Open Monumentendag verschillende monumenten te bezoeken. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd rondom het thema 'Iconen en Symbolen'.

   
 7. Open Monumentendag 2016

  Open Monumentendag 2016

  De Open Monumentendag wordt dit jaar voor de dertigste keer door het Nationale Comité georganiseerd. Het is een landelijke manifestatie om de monumenten in Nederland eens per jaar onder de aandacht te brengen. Dit jaar vindt de Open Monumentendag plaats op zaterdag 10 september. Traditiegetrouw wordt op vrijdag 9 september de Open Monumenten Klassendag georganiseerd. Nieuw dit jaar is een ‘voorprogramma’ op de vrijdagavond.

   
 8. Fotowedstrijd Open Monumentendag Vlaardingen groot succes

  Fotowedstrijd Open Monumentendag Vlaardingen groot succes

  Voor wie van geschiedenis, architectuur, fotograferen en Vlaardingen houdt, werd een fotowedstrijd uitgeschreven in het kader van de Open Monumentendag 2016. Het thema van Open Monumentendag op zaterdag 10 september 2016 was ‘Iconen en symbolen’ en die zijn volop te vinden in onze stad met de rijke geschiedenis. De fotowedstrijd was een groot succes en het comité heeft wel 78 inzendingen ontvangen! John Lamens maakte de winnende foto. Hij wist de watertoren op een unieke manier te fotograferen.

   
 9. Trekvaartroute van Vlaardingen naar Delft

  Trekvaartroute van Vlaardingen naar Delft

  Sinds 27 oktober 2015 maken de Delflandse trekvaarten onderdeel uit van de 'Erfgoedlijn Trekvaarten' van de Provincie Zuid-Holland. Jacques Moerman en Henk Groenendaal hebben hieraan voorafgaand uitgebreid cultuurhistorisch onderzoek verricht naar de trekvaartroute tussen Delft en Maassluis/Vlaardingen.

   
 10. Open Monumentendag 2015 in Vlaardingen

  Open Monumentendag 2015 in Vlaardingen

  Op zaterdag 12 september 2015 vierde Vlaardingen Open Monumentendag. 'Kunst & Ambacht' vormt dit jaar het inspirerende thema. En daar weten de Vlaardingers raad mee! In het centrum, de Zuidbuurt, de Holiërhoeksepolder, Ambacht en de Oostwijk zijn er activiteiten...