Direct naar navigatie

Archeologisch spreekuur in Museum Vlaardingen

Door: Vlaardings Archeologisch Kantoor

Elke laatste zaterdag van de maand is er een gratis 'archeologisch spreekuur'in Museum Vlaardingen. Bent u nieuwsgierig naar wat archeologen doen? Of heeft u vragen over vondsten of onderzoeken? Spring even binnen!

Op het spreekuur werken leden van de archeologische werkgroep Helinium en archeologen van de gemeente Vlaardingen samen aan kleine archeologische projecten. De ene keer bestuderen ze aardewerk, een andere keer restaureren ze vondsten of zoeken ze zeefmonsters uit. Zo kunt u zelf zien en ervaren wat een (amateur-)archeoloog allemaal doet na een archeologisch veldonderzoek. 

Recente vondsten uit de Vlaardingse bodem in Museum Vlaardingen. Foto: Museum Vlaardingen

Natuurlijk beantwoorden de specialisten ook graag vragen over vondsten of onderzoeken in Vlaardingen. Heeft u bijvoorbeeld ooit zelf een vondst gedaan en bent u benieuwd wat het is? Of hoe oud iets zou zijn? Breng het object mee naar het spreekuur en de archeologen kijken er samen met u naar. 

Praktisch

Het archeologisch spreekuur vindt elke laatste zaterdag van de maand plaats in het Erfgoedlab van Museum Vlaardingen, aan de Westhavenkade 56. Helinium en de archeologen heten iedereen er welkom van 14.00 tot 16.00 uurHet eerste spreekuur start op 29 oktober aanstaande

Die middag geeft archeoloog Jurrien Moree aansluitend ook een eerste lezing over ‘Archeologie in de regio’. De lezing begint om 15.00 uur in het Erfgoedlab. Het spreekuur en de lezingen zijn gratis toegankelijk.

Reacties