Direct naar navigatie

Locaties

Aantal resultaten: 1 - 10 van de 43

 
 1. De Zeeman

  De Zeeman

  Hoogstraat 205 is in Vlaardingen bekend als het historische winkeltje ‘De Zeeman’. Sinds 1975 zijn Joop en Mietje Stigter de eigenaren van het pand. Zij ontdekten destijds dat onder de stuclaag een fraaie, op de vlucht gebouwde, 17e-eeuwse gevel zat.

   
 2. Stoomtabaksfabriek, Koffiebranderij en Theehandel De Zeeman

  Stoomtabaksfabriek, Koffiebranderij en Theehandel De Zeeman

  Op de site 'Vlaardings Nieuws' stond in november 2017 een leuk verhaal over de Stoomtabaksfabriek, Koffiebranderij en Theehandel De Zeeman. Schrijver Edwin van der Ham baseerde zich op het artikel 'Het Vlaardings bedrijf De Zeeman' van J.P. van de Voort. Wij delen dit verhaal graag met u...

   
 3. De Wilhelminabrug

  De Wilhelminabrug

  Wist u dat er ooit een brug heeft gelegen over de Koningin Wilhelminahaven? En dat die brug een tot de verbeelding sprekende bijnaam had...?

   
 4. De Oude Havenbrug

  De Oude Havenbrug

  Ontelbare keren heb je er al gebruik van gemaakt. Met de auto, op de fiets of lopend. Maar waar hebben we het eigenlijk over? Over de Oude Havenbrug natuurlijk...!

   
 5. Historische zitmuren

  Historische zitmuren

  Sinds 22 april 2017 sieren drie prachtig gemozaïekte zitmuren de ingang van stadspark Het Hof in Vlaardingen. De kleurrijke muren tonen op speelse wijze de Canon van Vlaardingen: de grote en kleine verhalen die onze stad maken tot wat het vandaag de dag is...

   
 6. Archeologisch spreekuur in Museum Vlaardingen

  Archeologisch spreekuur in Museum Vlaardingen

  Elke laatste zaterdag van de maand is er een gratis 'archeologisch spreekuur'in Museum Vlaardingen. Bent u nieuwsgierig naar wat archeologen doen? Of heeft u vragen over vondsten of onderzoeken? Spring even binnen!

   
 7. Educatief Archeologisch Erf Broekpolder

  Educatief Archeologisch Erf Broekpolder

  Archeologie beleven kan voortaan op het Educatief Archeologisch Erf in de prachtige Broekpolder in Vlaardingen. In de zomer van 2016 bouwden vrijwilligers samen met de Universiteit Leiden er een eerste huis. Meteen een nieuw icoon voor Vlaardingen en een aansprekende herinnering aan een speciale periode uit onze geschiedenis: de Vlaardingencultuur.

   
 8. Archeologie bij de Blankenburgverbinding

  Archeologie bij de Blankenburgverbinding

  Anno 2016 ligt de nieuwe snelweg tussen de A15 en A20 er nog niet, maar de voorbereiding is wel al volop aan de gang. Bij die voorbereiding hoort zeker ook een groot onderzoek om de archeologie die nog in de grond zit veilig te stellen.

   
 9. d’Engelsche Boomgaert

  d’Engelsche Boomgaert

  Toen in 1988 voor het eerst gesproken werd over de sloop van het Kolpabad, leefde de interesse voor deze historische locatie op. Een booronderzoek door Paul van der Kroft in 1996 voedde deze nieuwsgierigheid.

   
 10. Het oude hoofdpostkantoor aan de Westhavenkade

  Het oude hoofdpostkantoor aan de Westhavenkade

  Na jaren van leegstand heeft het onder architectuur van rijksbouwmeester Johan G. Robbers gebouwde pand in 2013 eindelijk weer een bestemming gekregen. En wat voor een! Jong en oud, amateur of professional, iedereen kan zich in KADE40 uitleven op het gebied van kunst, theater en muziek. Vanaf de ingebruikneming in 1939 tot 1989 speelden zich in dit gebouw echter heel andere taferelen af, het huisvestte in die periode namelijk het Post-, Telegrafie- en Telefoniekantoor.