Direct naar navigatie

Expeditie Steentijd

Door: admin, Periode: 8000 v. Chr. - 2999 v. Chr., Thema's: Dagelijks leven

Dit is het eerste boekje uit de reeks 'Archeologische avonturen' dat geschreven is door Evert van Ginkel.

Reis mee naar het Vlaardingen van 50 eeuwen geleden met het boekje ‘Expeditie steentijd’ uit de reeks ‘Archeologische avonturen’!

Voorkant van het boekje 'Expeditie steentijd'

Al jaar en dag zorgt de gemeente zelf voor de duizenden archeologische vondsten uit de Vlaardingse bodem. Archeologie vertelt het verhaal van onze voorouders en vondsten vormen de tastbare link met het verleden.

De gemeente zoekt actief naar nieuwe manieren om deze verhalen te vertellen en om iedereen te laten genieten van dit erfgoed. Met drie speelse leskisten archeologie en de reeks ‘Archeologische avonturen’ is een nieuwe stap gezet. ‘Expeditie steentijd’ is het eerste boek in deze reeks.

‘Expeditie steentijd’ gaat over een jongen die ongeveer vijfduizend jaar geleden leefde op de plek waar nu Vlaardingen ligt. Die plek zag er toen wel heel anders uit: een oerbos aan een grote rivier. Het verhaal dat de jongen vertelt over zijn reis naar de kust, is verzonnen door Evert van Ginkel. Maar het had echt gebeurd kunnen zijn. In ieder geval zijn de dingen die hij beschrijft, gevonden in de bodem van Vlaardingen.

 

Reis met de jongen mee naar het Vlaardingen van 50 eeuwen geleden... 

Reacties