Direct naar navigatie

Diversen

Aantal resultaten: 1 - 10 van de 56

 
 1. Nationale Archeologiedagen 2018

  Nationale Archeologiedagen 2018

  Kijken, voelen, doen en beleven daar draait het in Vlaardingen om tijdens de Nationale Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober 2018. Kom naar de activiteitenlocaties en stap in de wondere wereld van de Vlaardingse archeologie!

   
 2. Onderzoeken aan de Waalstraat

  Onderzoeken aan de Waalstraat

  Op zaterdag 13 oktober verandert de Waalstraat 100 in een onderzoekslab voor junior-archeologen én een vriendschapshuis. Het Archeologisch & Bouwhistorisch depot, de archeologische werkgroep Helinium en de bibliotheek combineren deze dag immers de Nationale Archeologiedagen en het Kinderboekenweekfeest.

   
 3. Feestelijke onthulling aan de Hoflaan

  Feestelijke onthulling aan de Hoflaan

  Zaterdag 13 oktober ontdek je aan de Hoflaan in Vlaardingen hoe de geschiedenis van de stad tot leven komt in een explosie van kleuren!Om 12.00 uur onthult de Stichting Historische Zitmuren ter hoogte van 'Van Linden van den Heuvellweg' hun nieuwste creatie.

   
 4. Door de tijd reizen in het Streekmuseum

  Door de tijd reizen in het Streekmuseum

  Met de tentoonstelling ‘1000 jaar Vlaardingen 1018-2018’ belicht Streekmuseum Jan Anderson de rijke geschiedenis van onze stad.

   
 5. Archeologische wandeling

  Archeologische wandeling

  Zondag 14 oktober organiseren de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen een archeologische wandeling door het centrum van de stad. Laat je meevoeren langs belangrijke plaatsen in Vlaardingen en leer over de vele gebruiksvoorwerpen die de archeologen er vonden.

   
 6. Topvondsten bewonderen in Museum Vlaardingen

  Topvondsten bewonderen in Museum Vlaardingen

  Museum Vlaardingen geeft de aftrap voor de Nationale Archeologiedagen in Vlaardingen met de onthulling van de mini-tentoonstelling ‘Stoere boeren op het veen’ op vrijdag 12 oktober om 16.00 uur.

   
 7. Beleven in de Broekpolder

  Beleven in de Broekpolder

  Zondag 14 oktober staat beleving centraal op het Educatief Archeologisch Erf in de Broekpolder. Laat je onderdompelen in het prehistorische en middeleeuwse leven.

   
 8. Archeologisch en bouwhistorisch depot gemeente Vlaardingen

  Archeologisch en bouwhistorisch depot gemeente Vlaardingen

  Vlaardingen heeft al sinds 1999 een archeologisch depot en eigenlijk gaat de geschiedenis terug tot de jaren ’60. Jarenlang stond de archeologische collectie verspreid over twee locaties. Sinds 18 maart 2016 vindt u het 'archeologisch en bouwhistorisch depot' aan de Waalstraat 100a.

   
 9. Vlaardingse vlag

  Vlaardingse vlag

  De Vlaardingse driekleur heb je al voor een paar tientjes in je bezit. Toch zal die vlag in de meeste huishoudens ontbreken. Een gemiste kans, want de stadsvlag mag je altijd, overal en bij elke gelegenheid laten wapperen……

   
 10. Zoeken & vinden: thema Geuzen en de Tweede Wereldoorlog

  Zoeken & vinden: thema Geuzen en de Tweede Wereldoorlog

  De verzetsgroep De Geuzen speelt een grote rol in de Vlaardingse geschiedenis. Wát is het belangrijk om de herinnering aan deze dappere mannen levend te houden! Daarom is de maand maart uitgeroepen tot Geuzenmaand.