Direct naar navigatie

Verhalen

Aantal resultaten: 1 - 10 van de 350

 
 1. Archeologie aan de Claudius Civilislaan

  Archeologie aan de Claudius Civilislaan

  Tijdens hun werkavonden zijn de leden van Helinium druk in de weer met het schoonmaken en onderzoeken van vondsten uit de ijzertijd. Ze onderzoeken zelfstandig een deel van het materiaal dat in september 2018 opgegraven is aan de Claudius Civilislaan in Vlaardingen. Op deze manier helpen ze de archeologen van Econsultancy en schrijven ze mee een stukje geschiedenis.

   
 2. Nationale Archeologiedagen 2018

  Nationale Archeologiedagen 2018

  Kijken, voelen, doen en beleven daar draait het in Vlaardingen om tijdens de Nationale Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober 2018. Kom naar de activiteitenlocaties en stap in de wondere wereld van de Vlaardingse archeologie!

   
 3. Onderzoeken aan de Waalstraat

  Onderzoeken aan de Waalstraat

  Op zaterdag 13 oktober verandert de Waalstraat 100 in een onderzoekslab voor junior-archeologen én een vriendschapshuis. Het Archeologisch & Bouwhistorisch depot, de archeologische werkgroep Helinium en de bibliotheek combineren deze dag immers de Nationale Archeologiedagen en het Kinderboekenweekfeest.

   
 4. Feestelijke onthulling aan de Hoflaan

  Feestelijke onthulling aan de Hoflaan

  Zaterdag 13 oktober ontdek je aan de Hoflaan in Vlaardingen hoe de geschiedenis van de stad tot leven komt in een explosie van kleuren!Om 12.00 uur onthult de Stichting Historische Zitmuren ter hoogte van 'Van Linden van den Heuvellweg' hun nieuwste creatie.

   
 5. Door de tijd reizen in het Streekmuseum

  Door de tijd reizen in het Streekmuseum

  Met de tentoonstelling ‘1000 jaar Vlaardingen 1018-2018’ belicht Streekmuseum Jan Anderson de rijke geschiedenis van onze stad.

   
 6. Archeologische wandeling

  Archeologische wandeling

  Zondag 14 oktober organiseren de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen een archeologische wandeling door het centrum van de stad. Laat je meevoeren langs belangrijke plaatsen in Vlaardingen en leer over de vele gebruiksvoorwerpen die de archeologen er vonden.

   
 7. Topvondsten bewonderen in Museum Vlaardingen

  Topvondsten bewonderen in Museum Vlaardingen

  Museum Vlaardingen geeft de aftrap voor de Nationale Archeologiedagen in Vlaardingen met de onthulling van de mini-tentoonstelling ‘Stoere boeren op het veen’ op vrijdag 12 oktober om 16.00 uur.

   
 8. Beleven in de Broekpolder

  Beleven in de Broekpolder

  Zondag 14 oktober staat beleving centraal op het Educatief Archeologisch Erf in de Broekpolder. Laat je onderdompelen in het prehistorische en middeleeuwse leven.

   
 9. Egodocument Dirk Tempelaar - Terugblik in de tijd

  Egodocument Dirk Tempelaar - Terugblik in de tijd

  Onze trouwe websitebezoeker, de bij menigeen bekende oud-Vlaardinger Dirk Tempelaar, zette weer eens zijn jeugdherinneringen op papier. Al eerder schreef hij over de Emmastraat, de straat in de Oostwijk waar hij opgroeide. Hij heeft hier zoveel mooie herinneringen aan, dat hij er bijna niet over uitgepraat raakt. Een terugblik in de tijd...

   
 10. Highlight met humor: Belastingaangiftebiljet uit 1921

  Highlight met humor: Belastingaangiftebiljet uit 1921

  'Aangiftebiljet voor den Hoofdelijken omslag' klinkt niet echt spannend, maar schijn bedriegt. Dit archiefstuk zit al jaren bij de zogenaamde highlights. Dat zijn archiefstukken die zich op de een of andere manier onderscheiden van de andere. Zo hebben we het alleroudste, een charter uit 1276 van graaf Floris V; het allerkleinste, een minuscuul in leer gebonden boekje met de getekende en ingekleurde wapentjes van diverse steden; bebloede, door messteken doorkliefde stukken kleding, bewijsstukken van een moordaanslag en nog veel, heel veel meer...