Direct naar navigatie

 1. Broekpolder, de molen 'Nooitgedacht' in de sneeuw

  Broekpolder, de molen 'Nooitgedacht' in de sneeuw (na 1947)

  De poldermolen 'Nooitgedacht' (ook wel Vlietmolen genoemd) in de sneeuw. Een foto van na 1947. Deze molen stond geveer in het midden van de Broekkade, tussen de voormalige Broekweg en de Bommeer. De molen is gebouwd in 1753 en werd in de volksmond ook wel de 'Stenen molen' genoemd. De naam 'Nooitgedacht' kreeg hij in 1945. De poldermolen heeft tot 1 juli 1962 dienst gedaan als gemaal voor de vlieten, is daarna onbewoond geworden en in verval geraakt. In 1966 is de molen afgebroken.

 2. Broekpolder, de molen 'Nooitgedacht' in de winter

  Broekpolder, de molen 'Nooitgedacht' in de winter (na 1947)

  De poldermolen 'Nooitgedacht' (ook wel Vlietmolen genoemd) in de winter. Een foto van na 1947. Deze molen stond geveer in het midden van de Broekkade, tussen de voormalige Broekweg en de Bommeer. De molen is gebouwd in 1753 en werd in de volksmond ook wel de 'Stenen molen' genoemd. De naam 'Nooitgedacht' kreeg hij in 1945. De poldermolen heeft tot 1 juli 1962 dienst gedaan als gemaal voor de vlieten, is daarna onbewoond geworden en in verval geraakt. In 1966 is de molen afgebroken.

 3. De Broekkade in het begin van de 20ste eeuw

  De Broekkade in het begin van de 20ste eeuw (1900 - ca. 1910)

  Prentbriefkaart van de Broekkade uit het begin van de twintigste eeuw. Gezicht richting Vlaardingen, links de (latere) boerderij van De Wilt. De kerk op de achtergrond is de R.K. St. Joannes de Dooperkerk aan de Hoogstraat.

 4. Broekkade, de boerderij van P. Dijkshoorn

  Broekkade, de boerderij van P. Dijkshoorn (ca. 1910)

  De boerderij van Pieter Dijkshoorn, Broekkade 10 in de sneeuw. De foto is gemaakt achter de boerderij bij de hooiberg. V.l.n.r. moeder Machetld van Toolen, Elisabeth Dijkshoorn, Adriana Dijkshoorn-Verkade en veehouder Pieter Dijkshoorn (3-5-1886 - 12-11-1953) met kind(?).

 5. Gezicht bij Vlaardingen - Broekkade

  Gezicht bij Vlaardingen - Broekkade (1900 - ca. 1905)

  Prentbriefkaart getiteld 'Gezicht bij Vlaardingen', met afbeelding van het bruggetje over de Kulk. Rechtdoor loopt de Broekkade langs de Vlaardingse Vaart.

 6. Broekkade, de brug over de Kulk

  Broekkade, de brug over de Kulk (1915 - ca. 1920)

  Prentbriefkaart met afbeelding van het bruggetje in de Broekweg over de Kulk. De Kulk liep destijds door tot Boerderij Hoogstad (op de achtergrond zichtbaar). Op de voorgrond de Vlaardingse Vaart.

 7. Breeweg, Zouteveensche Kapel

  Breeweg, Zouteveensche Kapel (ca. 1905)

  Prentbriefkaart getiteld 'Groeten uit Vlaardinger-Ambacht' met afbeelding van de Zouteveense Kapel aan de Breeweg. Deze kapel stond ongeveer halverwege de Breeweg.

 8. Brede Steeg, vanaf de Zomerstraat

  Brede Steeg, vanaf de Zomerstraat (circa 1932)

  De Brede Steeg gezien vanaf de Zomerstraat naar het noordoosten. We zien de zijkant van een dubbele woning met een voordeur aan Markt 55 en een voordeur aan de Zomerstraat 8.

 9. Brede Steeg anno 1925

  Brede Steeg anno 1925 (1925)

  Kerstkaart van Schoonmaakbedrijf Heto uit Vlaardingen getiteld 'Brede Steeg anno 1925'. De Brede Steeg is afgebeeld vanuit de Zomerstraat richting Markt.

 10. De Brede Steeg vanaf de Zomerstraat

  De Brede Steeg vanaf de Zomerstraat (ca. 1905)

  De Brede Steeg, gezien vanaf de kruising met de Zomerstraat richting Markt. Op de kerktoren is de mast voor het hijsen van het sein 'een bal op' (Haringloggers aan de Markt) te zien.