Direct naar navigatie

 1. Soendaziekenhuis aan de Burgemeester Pruissingel, kort na de oplevering

  Soendaziekenhuis aan de Burgemeester Pruissingel, kort na de oplevering (1955 - ca. 1960)

  Detail van het Soendaziekenhuis naast het hoofdgebouw van het Billitonflat aan de Burgemeester Pruissingel. Het complex werd op 29 juni 1955 geopend.

 2. Soendaziekenhuis aan de Burgemeester Pruissingel, kunstwerk

  Soendaziekenhuis aan de Burgemeester Pruissingel, kunstwerk (1955 - ca. 1960)

  Kunstwerk op de balustrade van het Soendaziekenhuis naast het hoofdgebouw van het Billitonflat aan de Burgemeester Pruissingel. Het complex werd op 29 juni 1955 geopend. Op de achtergrond de Pniëlkerk.

 3. Soendaziekenhuis aan de Burgemeester Pruissingel, detail kunstwerk

  Soendaziekenhuis aan de Burgemeester Pruissingel, detail kunstwerk (1955 - ca. 1960)

  Kunstwerk op de balustrade van het Soendaziekenhuis naast het hoofdgebouw van het Billitonflat aan de Burgemeester Pruissingel. Het complex werd op 29 juni 1955 geopend. Op de achtergrond de oprit naar de Maasluissedijk.

 4. Burgemeester Pruissingel, Pniëlkerk

  Burgemeester Pruissingel, Pniëlkerk (1966)

  De Pniëlkerk aan de Henriëtte Roland Holststraat, gezien vanaf de Burgemeester Pruissingel. Gezicht naar het oosten.

 5. Billitonflat aan de Pruissingel, kort na de oplevering

  Billitonflat aan de Pruissingel, kort na de oplevering (ca. 1955)

  Het Billitonflat op de hoek van de Burgemeester Pruissingel en de Soendalaan, kort na de opening. Te zien is 'Flatgebouw voor bejaarden annex ziekenhuis', ofwel het Billitonflat. Het naastgelegen Soendaziekenhuis staat (links) naast het hoofdgebouw. Het complex werd op 29 juni 1955 geopend door J.G. Suurhoff, toenmalig minister van sociale zaken en volksgezondheid.

 6. Billitonflat aan de Pruissingel tijdens de bouw

  Billitonflat aan de Pruissingel tijdens de bouw (1954)

  Het Billitonflat tijdens de bouw op de hoek van de Burgemeester Pruissingel en de Soendalaan. Te zien is 'Flatgebouw voor bejaarden annex ziekenhuis', ofwel het Billitonflat. Het naastgelegen Soendaziekenhuis staat voor het hoofdgebouw. Deze 'flat voor bejaarden' was de eerste in Nederland. Deze foto mis op 1 juni 1954 gepubliceerd in 'Dagblad De Rotterdammer'.

 7. Peter Zuydgeest en Harm Jan Luth

  Peter Zuydgeest en Harm Jan Luth (1998)

  Namens het Stadsarchief huldigt Harm Jan Luth Peter Zuydgeest voor zijn tienjarige vrijwillige hulp. Het grootste deel van zijn negenhonderd bezoeken aan het archief waren bedoeld om o.a. vele duizenden bouwtekeningen uit de 19de en 20ste eeuw te beschrijven.

 8. Zuydgeest, M.P.

  Zuydgeest, M.P. (1994)

  Foto van Peter Zuydgeest. In het v.m. Visserijmuseum is een lezingavond georganiseerd door de Vereniging Vrienden van het Visserijmuseum. Bestuurslid Peter Zuydgeest vertelt over zijn nieuwe boek 'Het zout verzouten'.

 9. Kreber, A.A.

  Kreber, A.A. (circa 1950)

  Portretfoto van Albertus Anthoni Kreber, geboren 21 september 1902, overleden 5 maart 1978. Hij was werktuigbouwkundig ingenieur.

 10. Kolenopslag in de 6e Achtersteeg

  Kolenopslag in de 6e Achtersteeg (circa 1958)

  Kolenopslag in de 6e Achtersteeg, gezien in noordwestelijke richting. Deze doodlopende steeg, bereikbaar vanuit de Kuiperstraat, liep ten zuiden van Drukkerij Dorsman & Odé. de steeg werd tussen 1957 en 1959 gesloopt. Op deze plek is nu de Kuipershof.