Direct naar navigatie

De Kerksteeg

 1. Algemeen
 2. Details
 3. Verhalen

Algemeen

Info

Aquarel voorstellende de 'Kerksteeg'door Aat Hoogendijk, datering ca. 1995-2000. Schildering naar foto (T275-13-2). Gezicht op de Kerksteeg vanaf de Daaier in de richting van de markt. Op de achtergrond de toren van de Grote Kerk. Deze prent is (met uitgebreide beschrijving) opgenomen in Het Groot Vlaardings Prentenboek op pagina 180.

Reacties

Kaart

Locatie van de afbeelding.

Details

Hier vind je alle specifieke eigenschappen van het object.

Identificatie

Fysieke kenmerken

Vervaardiging / datering

Verhalen

Deze verhalen gaan over dit object.

 1. Trekvaartroute van Vlaardingen naar Delft

  Trekvaartroute van Vlaardingen naar Delft

  Sinds 27 oktober 2015 maken de Delflandse trekvaarten onderdeel uit van de 'Erfgoedlijn Trekvaarten' van de Provincie Zuid-Holland. Jacques Moerman en Henk Groenendaal hebben hieraan voorafgaand uitgebreid cultuurhistorisch onderzoek verricht naar de trekvaartroute tussen Delft en Maassluis/Vlaardingen.

 2.  
 3. Schuite-krant

  Schuite-krant

  De geschiedenis over de aanleg van de trekvaartroute van Delft naar Vlaardingen en Maassluis is reeds door de heer Moerman uitgezocht. Ter aanvulling op dit rapport heeft mevrouw Van den Bulk onderzocht hoe de trekvaartverbinding in Vlaardingen functioneerde. Waar vertrokken de trekschuiten? Welke bedrijven en personen maakten gebruik van de trekvaartverbinding? En wanneer hield deze verbinding eigenlijk op? Een samenvatting van het rapport leest u in de Schuite-krant.

 4.