Direct naar navigatie

'De haaven van Vlaerdingen'

 1. Algemeen
 2. Details
 3. Verhalen

Algemeen

Info

Waterstaatkundige kaart van de haven van Vlaardingen. Boven en onder aan de kaart staat in handschrift de beschrijving, die begint met: figuratieve kaart van de uitgekalfde dijk langs de Vlaardinger haven. Tijdens een storm in 1739 bleek dat de beschoeiing van de oostzijde van de Vlaardingse haven zeer bouwvallig te zijn. De kade langs de haven bleek op meerdere punten 'uytgekalfd' te zijn. De kaartmaker Melchior Bolstra werd, waarschijnlijk door de ambachtsheer of het Hoogheemraadschap van Delfland, verzocht een kaart van de beschoeiing te maken en suggesties te doen voor verbetering. Verdere achteruitgang van de beschoeiing en de kade zou ongunstig zijn voor de afwatering van de sluizen en de bescherming van de Buitenweiden.

Reacties

Kaart

Locatie van de afbeelding.

Details

Hier vind je alle specifieke eigenschappen van het object.

Identificatie

Fysieke kenmerken

Vervaardiging / datering

Verhalen

Deze verhalen gaan over dit object.

 1. Visserij

  Visserij

  Wie kent niet het Vlaardingse haringspeldje? Het college reikt dit mooie kleinood uit als ‘pluim op de hoed’, maar het is ook te koop bij VVV Vlaardingen. Een zilverkleurig visje is het symbool van de stad geworden. Niet verwonderlijk, want Vlaardingen en vis werden eeuwenlang in één adem genoemd.

 2.  
 3. De Oude Havenbrug

  De Oude Havenbrug

  Ontelbare keren heb je er al gebruik van gemaakt. Met de auto, op de fiets of lopend. Maar waar hebben we het eigenlijk over? Over de Oude Havenbrug natuurlijk...!

 4.