Direct naar navigatie

Gezichtsreconstructie van de krabbeplasman

Gezichtsreconstructie van de krabbeplasman
 1. Algemeen
 2. Details
 3. Verhalen

Algemeen

Info

Spelende kinderen ontdekten in 1990 menselijke resten bij de net aangelegde Surfplas. Onderzoek wees uit dat dit skelet van een circa 43-jarige man was, die tot ieders verbazing ongeveer 3300 jaar geleden geleefd had. Van de archeologische dienst kreeg hij de naam 'Krabbeplasman'. In 2007 maakte archeoloog/fysisch antropoloog Maja D'Hollosy een reconstructie van het gezicht van de bronstijdman. Ze maakte een mal van de schedel, waarna ze volgens forensische methodes eerst een reconstructie boetseerde in klei. Daarna volgde deze versie van houdbare kunststof. Het geheel werkte ze af door een set prothetische ogen te gebruiken, de huidstructuur-en kleur realistisch te schilderen, wenkbrauwen en wimpers in te prikken, en tenslotte een pruik van mensenhaar aan te brengen.

Foto's

Reacties

Kaart

Op de kaart wordt de locatie getoond waar het object is gevonden.

Details

Hier vind je alle specifieke eigenschappen van het object.

Identificatie

Fysieke kenmerken

Vervaardiging / datering

Vondstomstandigheden

Verhalen

Deze verhalen gaan over dit object.

 1. Vlaardingse gezichten

  Vlaardingse gezichten

  Een schedel is een intrigerend ding. Die holle oogkassen, die brede grijns. Het heeft wel iets weg van een gezicht, maar een voorstelling van hoe de persoon er in leven uit heeft gezien, is lastig te maken.

   
 2. Nieuwe namen voor paden in de polder

  Nieuwe namen voor paden in de polder

  Hoe u van de ene hoek van natuurkerngebied De Ruigte naar de andere hoek van het Klauterwoud komt, dat is nu nog een beetje moeilijk uit te leggen. Om het voor bezoekers (maar ook voor bijvoorbeeld hulpdiensten) eenvoudiger te maken om zich te ori├źnteren in de Broekpolder, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de paden in het gebied namen te geven. De namen verwijzen veelal naar de tijd van de Vlaardingen-cultuur en andere prehistorische periodes.

   

Publicaties

Hieronder vind je een overzicht van publicaties die gerelateerd zijn aan dit object.