Direct naar navigatie

Beenplaat van een steur

Beenplaat van een steur
 1. Algemeen
 2. Kaart
 3. Details
 4. Verhalen

Algemeen

Info

De Vlaardingencultuur vindplaats in de Westwijk is onder meer bekend geworden doordat er veel resten van de steur zijn gevonden. Deze grote vis, die meer dan 4 meter lang kon worden, zwom hier in de kreken rond. Dit is een beenachtige huidplaat van een fors exemplaar.

Foto's

Reacties

Kaart

Op de kaart wordt de locatie getoond waar het object is gevonden.

Details

Hier vind je alle specifieke eigenschappen van het object.

Identificatie

Fysieke kenmerken

Vervaardiging / datering

Vondstomstandigheden

Verhalen

Deze verhalen gaan over dit object.

 1. Steurvissen in Vlaardingen?

  Steurvissen in Vlaardingen?

  Op één van de eerste reconstructies van de Vlaardingencultuur staan de mensen afgebeeld met een grote steur. De beenplaten van de steur zijn dan ook in groten getale gevonden op Vlaardingencultuur vindplaatsen. Tegenwoordig moeten archeologen dat beeld van Vlaardingers als steurvissers toch enigszins nuanceren.

   
 2. Nieuwe namen voor paden in de polder

  Nieuwe namen voor paden in de polder

  Hoe u van de ene hoek van natuurkerngebied De Ruigte naar de andere hoek van het Klauterwoud komt, dat is nu nog een beetje moeilijk uit te leggen. Om het voor bezoekers (maar ook voor bijvoorbeeld hulpdiensten) eenvoudiger te maken om zich te oriënteren in de Broekpolder, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de paden in het gebied namen te geven. De namen verwijzen veelal naar de tijd van de Vlaardingen-cultuur en andere prehistorische periodes.

   

Publicaties

Hieronder vind je een overzicht van publicaties die gerelateerd zijn aan dit object.