Direct naar navigatie

Vondsten niet-archeologische graafwerken Holy Ziekenhuis/Holysingel (1972)

Vondsten niet-archeologische graafwerken Holy Ziekenhuis/Holysingel (1972)
 1. Algemeen
 2. Kaart
 3. Verhalen

Algemeen

Info

Bij graafwerken voor de bouw van een huis op het terrein van het Holy Ziekenhuis in 1972 zijn verschillende vondsten gedaan. De voorwerpen dateren uit de zeventiende en achttiende eeuw. De verschillende gebruiksvoorwerpen zoals glazen, potten, een schotel en kwispedoor zijn vermoedelijk door de bewoners van een oude boerderij op deze locatie als afval in een sloot geworpen.

Foto's

Reacties

Kaart

Op de kaart wordt de locatie getoond waar het onderzoek plaatsvond.

Onderzoek

Hier vind je een overzicht van de verschillende onderzoeken die plaatsvonden op deze locatie.

Verhalen

Deze verhalen hebben betrekking op dit onderzoek.

 1. Holywijk

  Holywijk

  De geschiedenis van de wijk Holy is nauw verbonden met de geschiedenis van de voormalige heerlijkheid en ridderhofstad Holy. De ridderhofstad, gelegen aan de Holyweg in de Holiërhoekse en Zouteveense polder onder Vlaardinger-Ambacht, was het centrum van de heerlijkheid.

   
 2. Grondradaronderzoek naar mottekasteel Holy

  Grondradaronderzoek naar mottekasteel Holy

  Op het archeologisch monument Holy vond vrijdag 11 maart 2011 een grondradaronderzoek plaats. Op deze plek, waar rond 1240 het mottekasteel Holy is gebouwd, komt een buurtspeelplaats. Het grondradaronderzoek is bedoeld om de restanten van het kasteel goed vast te leggen, zodat deze bij de herinrichting niet beschadigd raken.

   
 3. Aanwinst: ingekleurde handschriftkaart uit 1650

  Aanwinst: ingekleurde handschriftkaart uit 1650

  Wat bijzondere aanwinsten betreft is 2011 een goed jaar voor het Vlaardingse Stadsarchief en het jaar is nog niet eens voorbij. Waar heeft stadsarchivaris Harm Jan Luth nu weer de hand op weten te leggen....?

   
 4. Holy op de Archeologische Monumentenkaart

  Holy op de Archeologische Monumentenkaart

  Het Centraal Monumentenarchief (CAM), dat beheerd wordt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), bevat een overzicht van archeologisch waardevolle terreinen. Deze terreinen zijn weergegeven op de Archeologische Monumentenkaart (AMK). In Holy toont de kaart twaalf terreinen met een hoge archeologische waarde en één terrein met een zeer hoge archeologische waarde.

   
 5. Kloostermop

  Kloostermop

  Locatie stoeptegel met QR-code: Parallelweg Holysingel

   
 6. Speelkasteel Holy

  Speelkasteel Holy

  Bij de woonwijk Park Hoog Lede staat een kasteel: een speelkasteel. Ridders en jonkvrouwen kunnen hier klimmen en klauteren in de speeltoestellen. Het is een fijne speeltuin, met een supersnelle kabelbaan, spannende paadjes en uitdagende klimrekken. Wat je ook ziet, is een ruïne… Hier stond vroeger een echt kasteel, en in dat kasteel woonde een ridder.

   

Publicaties

Hieronder vind je een overzicht van publicaties over dit onderzoek.